Få inspirasjon til å se nærmere på sentrale budskap i populærkulturen!

Les mer »


Noah på lerretet                                                                                                                                                                                                    Finn ressurser til samtale, refleksjon og analyse  her.
 
 
 

En prest og en plage - om ytringsfrihetens pris

Studieguide til den norske dokumentarfilmen om
abortmotstanderen Børre Knudsen og kona Ragnhild finner du her.


Gud og vitskapen

Besøk siden snakkomgud.no for ressurser på norsk til den britiske
livssyns-serien Gud og Vitskapen.
Hva er Kulturvinduet?                                  
Halldis Bjerkvik Volle introduserer
 

 


(23.02.2013) 

Kjærlighet gjennom tid og rom

(21.11.2014)  ARTIKKEL: Det er noe i oss mennesker som gjør at vi søker utover kjente horisonter, noe som blant annet får astronauter til å reise ut i verdensrommet.

(15.11.2014)  SPØRSMÅL TIL SAMTALE: Filmen «Interstellar» tar seerne med ut i verdensrommet, til andre galakser, for å lete etter en ny, beboelig planet. Klarer menneskene redde seg selv når jorden ikke lenger er mulig å bo på?

«Fury» – samtaleguide

(31.10.2014)  SPØRSMÅL TIL SAMTALE: «Jeg er helt skjelven», forteller en eldre mann meg på vei ut av kinosalen. Vi har sett David Ayers film, «Fury», sammen, og jeg skjønner godt hva han mener. «Fury» er nemlig en rystende og brutal beretning om krigens grusomheter.

Viktig å ta humor seriøst

(17.10.2014)  – Vi avfeier lett humor som ubetydelig og lettvint underholdning, sier Eivind Bø. Han har fullført en masteroppgave om tv-serien «En Moderne Familie», og mener vi bør arbeide for å forstå hvordan tv-serier påvirker livssyn.

Heaven is for Real

(17.10.2014)  SPØRSMÅL TIL SAMTALE: Filmen forteller historien om 4 år gamle Coltons nær-døden-opplevelse og hans opplevelser av å ha vært i himmelen og møtt Jesus.

© Damaris Norge AS 

Ansvarlig redaktør: Margunn Serigstad Dahle (margunn s.dahle@damaris.no)


 
 

Nivå